Zapytanie
602... telefon

Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

Trakt Brzeski 3 B, Warszawa, Mazowieckie,

602... telefon
Wyświetleń: 782


Średnia ocena: 0 z 0 głosów

Zobacz opinie

Ceny od

240 zł / os

Liczba gości

od 30 do 300

Sprawdź nasze wolne terminy

Pokaż wszystkie

sobota, 11 lipca 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 18 lipca 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 25 lipca 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 01 sierpnia 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 08 sierpnia 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 15 sierpnia 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 22 sierpnia 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 29 sierpnia 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 05 września 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 26 września 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 03 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 10 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 17 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 24 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 31 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 31 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

sobota, 31 października 2020
Zapraszamy - Zioła Polskie - Miejsce Wydarzeń

Szanowni Państwo,

Miejsce Wydarzeń Zioła Polskie to doskonała przestrzeń na przyjęcie weselne. Elegancki budynek w otoczeniu lasu i pięknego ogrodu zapewni niepowtarzalny nastrój. Wyśmienita kuchnia naszego Szefa Kuchni Wojtka Poredy zadowoli najbardziej wymagających gości. Wielki szacunek, z jakim podchodzimy do naszych Gości pozwoli zaprojektować Państwa wesele indywidualnie z uwzględnieniem Państwa oczekiwań i marzeń. Nasze przywiązanie do profesjonalnych i perfekcyjnych działań gwarantuje Państwu wydarzenie na najwyższym poziomie. Całość sprawi, że ten dzień będzie dla Państwa najpiękniejszy i jedyny.

„Jedzenie to nie tylko zaspokojenie głodu. To magiczne misterium.
Jego forma, smak, zapach to swoista alchemia.
Sztuka kulinarna to prawdziwa namiętność, a smak potraw to pożądanie”

(Laura Esquivel)

 

Do Państwa dyspozycji oddajemy trzy sale:
Sala Szałwiowa
- z balkonem na 1-szym piętrze, z możliwością organizacji przyjęcia do 80 osób
Sala Chabrowa
– na parterze, z możliwością organizacji przyjęcia do 160 osób
Sala Tatarakowa – na poziomie -1, z możliwością organizacji przyjęcia do 100 osób

     

MENU RUMIANKOWE

Pieczywo serwowane z masłem pietruszkowym (oczekujące na stole)

Zupa serwowana indywidualnie (proszę o wybór 1 zupy)

Tradycyjny rosół z kurczaka wiejskiego z lubczykiem i makaronem

Krem z pomidorów z kwaśną śmietaną, bazylią i czosnkowymi grzankami

Żur na zakwasie z białą kiełbasą własnego wyrobu i majerankiem

Danie główne serwowane indywidualnie (proszę o wybór 1 dania)

Grillowane polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym i trybulą, smażonymi kopytkami i warzywami gotowanymi na parze z masłem ziołowym

Kotlet schabowy z kością, ziemniakami z koperkiem i buraczkami lub młodą kapustą z boczkiem (sezonowo)

Pstrąg łososiowy duszony w warzywach z pieczonym czosnkiem podany z sosem estragonowym, ziemniakami z koperkiem i warzywami z sosem maślanym

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem, drożdżowymi kluskami z pary i modrą kapustą

Deser serwowany indywidualnie (proszę o wybór 1 deseru)

Jabłecznik z cynamonem (na ciepło) z lodami waniliowym i miętą

Sernik z białą czekoladą i musem malinowym

Deser lodowy z owocami i melisą

Zimny bufet (proszę o wybór 5 przekąsek)

Wybór mięs pieczystych: karkówka w kminie, soku jabłkowym i musztardzie; schab w tymianku, czarnuszce i wędzonej papryce; boczek marynowany w czosnku, majeranku i trójniaku

Pasztet z sarny z marynowanymi prawdziwkami w galarecie

Schab po warszawsku

Cymes śledziowy z oregano

Filet z pstrąga w ostrej marynacie

Opiekany śledź z cebulą

Cienkie plasterki pieczonego buraka z musem orzechowym i miodem gryczanym

Indyk w maladze z brzoskwiniami

Galantyna drobiowa

Sałaty

Sałatka z buraków i kalafiora

Sałata z wędzoną makrelą, ogórkiem, czerwoną cebulą, przepiórczym jajkiem, zielonym groszkiem i pomidorami

Mix sałat z serem pleśniowym i malinowym vinaigrette

Sałatka grecka

Dodatki: pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, sos tatarski, chrzan z jabłkiem, musztarda, żurawina, pikle, marynaty

Ciepły bufet

Krem z białych warzyw z listkami estragonu

Prasowany boczek w liściach włoskiej kapusty

Steki z łososia w liściach bazylii w kremowym sosie porowo-jabłkowym

Pierogi ruskie z prażoną cebulą i szczypiorkiem

Ziemniaki z koperkiem

Ryż z kolendrą

Marchewka karmelizowana miodem lipowym ze skórką pomarańczy

Sezonowe warzywa z ziołowym masłem

Bufet deserowy

Sernik wiedeński

Tartaletki z kremem i owocami

Tort czekoladowy z wiśniami

Gorące danie serwowane po północy

Barszcz czerwony z prażonymi jabłkami, majerankiem, borowikiem i mięsnymi uszkami

Cena: 240 zł brutto/osoba

MENU NAGIETKOWE

Amuse bouche - kulinarne powitanie (proszę o wybór 1 pozycji)

Mus z dzikich ziół

Jabłko z gęsią wątróbką

Łosoś marynowany z zielonym pieprzem na sałatce z soczewicy

Zupa serwowana indywidualnie (proszę o wybór 1 zupy)

Rosół z perliczki z warzywnym spaghetti, szpinakowymi kluskami i lubczykiem

Krem borowikowy ze śmietaną i tymiankiem

Krem szparagowy z migdałami i estragonem (sezonowo)

Danie główne serwowane indywidualnie (proszę o wybór 1 dania)

Zrazy wołowe z czerwonymi kozakami pachnące jałowcem podane z paloną kaszą gryczaną i burakami z miodem lipowymi

Kacze udo confit, buraczkowe gnocchi z listkami botwinki, pieczona młoda marchew z kolendrą (sezonowo) lub kalafior romanesco z sosem holenderskim

Halibut z sosem béarnaise, czarne risotto z sepią i jabłka karmelizowane we wrzosowym miodzie

Gicz cielęca z włoszczyzną, złociste risotto milanese z pietruszkową gremolatą i smażonymi zielonymi pomidorami

Deser serwowany indywidualnie (proszę o wybór 1 deseru)

Beza nadziewana malinowym mascarpone i sosem z palonej kawy

Mus z białej czekolady z wiśnią amarena na biszkopcie i sosem z owoców leśnych

Tort czekoladowy z sosem pomarańczowo - mandarynkowym

Zimny bufet (proszę o wybór 5 przekąsek)

Vitello tonnato z kaparami

Carpaccio z gęsiej piersi lekko podpiekanej z rukolą, truskawkami i musem z ricotty i malin

Szparagi z szynką, awokado i sałatką pomidorową (sezonowo)

Galantyna z kaczki ze smardzami i pistacjami

Terrina z sarny z pikantną sałatką z jabłek

Miecznik marynowany w trawie cytrynowej z suszonym pomidorem i tajlandzkimi oberżynami

Parfait z łososia

Talerz galarety z wędzonego pstrąga źródlanego i melona z galaretą pomidorową

Roladki z cukinii z serkiem chrzanowym

Vol au vent z warzywnymi musami

Sałaty

Sałatka z awokado, żółtych pomidorów, radicchio i sera Roquefort

Sałatka z kurek i szpinaku

Sałatka nicejska z tuńczykiem

Sałatka z wędlin w melonie

Dodatki: pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, chrzan z niedźwiedzim czosnkiem, majonezowy sos Szefa, dip kolendrowy, dynia w occie, marynowane buraczki, papryka, pieczarki, korniszony

Ciepły bufet

Krem z pomidorów z kwaśną śmietaną, bazylią i czosnkowymi grzankami

Polska gęś z jabłkami i majerankiem

Filet z sandacza podany z marchewkowym pûrée i oliwą estragonową

Portobello z dipem kolendrowym

Ziemniaki gratin

Gnocchi

Kluski francuskie

Imbirowa marchewka w sosie tymiankowym

Fasolka szparagowa lub szparagi (sezonowo)

Modra kapusta z żurawiną

Bufet deserowy

Ciasto biszkoptowe nasączone amaretto z kremem mascarpone

Mus truskawkowy na pomarańczowym biszkopcie aromatyzowanym pieprzem

Mus z czarnego bzu na miodowym biszkopcie

Ciasto Ludwika z bezą, nadzieniem kremowym i konfiturą śliwkową

Comber czekoladowy z konfiturą owocową

Tarta czekoladowa z borówkami

Gorące danie serwowane po północy

Boeuf Strogonow z francuskimi kluseczkami

Cena: 330 zł brutto/osoba

MENU MALWOWE

Finger food na rozpoczęcie przyjęcia roznoszony przez kelnerów (proszę o wybór 4 pozycji)

Tartaletki z szynką, serem i salami

Tartaletki z pastą z sera Roquefort

Kolorowe szaszłyki serowe

Tatar z łososia

Ptysie z kawiorem

Marynowany pstrąg łososiowy ze szczypiorkiem i pomarańczą

Roladki z roastbeef z musem grzybowym

Krewetka z sosem sambal belacan

Mozzarella z bazylią, suszony pomidor otulony grillowaną cukinią

Trufle serowe: w migdałach, w papryce, w pietruszce, w czarnuszce

Roladki z bakłażana z musem miętowym, awokado i chili

Jabłko z gęsią wątróbką

Łosoś marynowany z zielonym pieprzem na sałatce z soczewicy

Amuse bouche – kulinarne powitanie (proszę o wybór 1 pozycji)

Parfait z gęsiej wątróbki na sałatce szparagowej (sezonowo) lub na sałatce z figami

Plasterki langusty faszerowane świeżymi warzywami

Pieczone Saint-Jacques na sałatce z mango z szafranową galaretką

Przepiórka z pistacjami na galaretce sherry

Mus pomidorowy

Zupa serwowana indywidualnie (proszę o wybór 1 zupy)

Consommé z kaczki z kurkowym ravioli

Zupa z leśnych grzybów z ziołowymi łazankami

Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi albo cielęciną (sezonowo)

Consommé z malinowych pomidorów z szpinakowym ravioli

Intermezzo (proszę o wybór 1 pozycji)

Sorbet limoncello

Sorbet z czarnej porzeczki

Sorbet bazyliowy

Danie główne serwowane indywidualnie (proszę o wybór 1 dania)

Comber z sarny z sosem grzybowo jałowcowym, bazyliowe gnocchi, figi, zasmażana młoda kapusta (sezonowo) lub buraczki z pędami sosny

Comber jagnięcy z pistacjami, pûrée z bobu, smażone zielone pomidory

Pieczona perliczka po królewsku z sosem jabłkowym, pûrée z selera, młode warzywa (sezonowo)

Ośmiornica sous-vide z owocami morza, marchewkowo-kalafiorowe, fasolka szparagowa lub szparagi (sezonowo)

Filet z turbota z karambolą, pûrée z batatów, karmelizowana papryczka chili, orzechy pekan, szczypior

Deser serwowany indywidualnie (proszę o wybór 1 deseru)

Mus kokosowy z mandarynką i czekoladowym biszkoptem

Mus z zielonej herbaty i imbiru na jabłkowej konfiturze ze świeżą miętą

Red Velvet z malinami

Zimny bufet (proszę o wybór 5 przekąsek)

Pieczeń z prosięcia z zielonymi szparagami w galarecie

Galantyna z kaczki z suszonymi owocami

Parfait z kaczej wątróbki z porto i calvadosem

Terrina z z dzika z sałatką gruszkową

Roladki z soli faszerowane pstrągiem

Tatar z krewetek z sałatką z kopru włoskiego oraz kremem wasabi

Mus z wędzonego pstrąga z miodem lawendowym i przepiórczymi jajkami

Figi faszerowane białym kozim serem z miętą

Tartinki z humusem w trzech smakach

Mozzarella di Buffala w pudrze z suszonych pomidorów i oliwą bazyliową

Sałaty

Sałatka z fenkułem, melona i radicchio

Sałatka z zieloną fasolą, pieczoną polędwicą jagnięcą i sałatą liściastą

Roszponka z sarnim combrem i leśnymi owocami

Endywia z grillowaną polędwicą wołową, owczym serem i granatem

Dodatki: pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, chrzan z niedźwiedzim czosnkiem, majonezowy sos Szefa, dip kolendrowy, dynia w occie, marynowane buraczki, papryka, pieczarki, korniszony

Ciepły bufet

Krem z kurek z topinaburem i czarną truflą

Zrazy z dzika w sosie z młodych pędów sosny

Szaszłyki z krewetek w sosie z malinowych pomidorów

Pierogi z gorgonzolą i lawendą

Dziki ryż z bazylią i pieczonymi pomidorkami cherry

Ziemniaki faszerowane pietruszkowym pûrée i boczkiem

Truflowe gnocchi

Buraczki karmelizowane w miodzie lipowym z czarnuszką

Fasolka szparagowa z kurkami pod sabayone

Bufet deserowy

Sernik śmietankowy z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Ciasto marchewkowe z białą czekoladą

Tarta cytrynowa z opalaną bezą, ciasto kruche z nadzieniem kajmakowym i jeżynami

Mus mango ze świeżymi jagodami

Mus truskawkowy

Muffin waniliowy z kremem

Tort orzechowy

Gorące danie serwowane po północy

Gulasz z dziczyzny z suszonymi owocami i grzybami, domowy makaron

Cena: 400 zł brutto/osoba

MENU NA POPRAWINY – czas trwania do 4 godzin

Zupa serwowana indywidualnie (proszę o wybór 1 zupy)

Flaki po staropolsku

Zupa gulaszowa

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym

Danie główne serwowane indywidualnie (proszę o wybór 1 dania)

Kurczak pieczony w śródziemnomorskich warzywach z ziemniakami w ziołach i sałatą z pomidorem

Zrazy wołowe z trawą żubrową, szpinakowymi kluskami i warzywami confit

Pieczona karkówka w sosie myśliwskim z prażoną kaszą jęczmienną i buraczkami zasmażanymi

Deser serwowany indywidualnie (proszę o wybór 1 deseru)

Tarta cytrynowa z sorbetem limonowym i sosem truskawkowym

Sorbet malinowy z sosem z palonej czekolady

Ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi i kokosową kruszonką

Cena: 80 zł brutto/osoba

MENU NA POPRAWINY GRILL W OGRODZIE – czas trwania do 4 godzin

Zimny bufet

Tatar z wędzonego pstrąga na razowym miodowcu

Grecka feta z kompresowanym melonem i miętą

Rostbef argentyński z borowikami i rukolą

Mini caprese z czarnymi oliwkami

Roladki z bakłażana z bundzem i konfiturą figową

Sałaty

Mix sałat ze nowalijkami i dressingiem ziołowym

Świeże warzywa do chrupania z: humusem, pastą serową, pastą z suszonych pomidorów

Sałatka z pieczonych buraków, z nasionami słonecznika i dressingiem limonowo-miodowym

Stacja grillowa

Szaszłyki z kurczaka przekładane boczkiem

Biała kiełbasa z majerankiem
Karkówka marynowana w ziołach i francuskiej musztardzie

Kaszanka z karmelizowaną cebulą

Ziemniak pieczony w aromacie niedźwiedziego czosnku podany z sosem jogurtowym

Kolby kukurydzy z masłem ziołowym      

Warzywa grillowane: papryka, cukinia, bakłażan

Sosy, dipy, pieczywo, ogórki małosolne

Bufet deserowy

Galaretka z musem truskawkowym

Mini kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami sezonowymi

Świeże, sezonowe owoce filetowane

Cena: 100 zł brutto/osoba

Propozycje dodatkowe/ stacje Live Cooking

Stół wiejskich zakąsek

„Płonąca” szynka z nogą serwowana przez Szefa Kuchni

Stacja słodkości/ Candy bar

Fontanna czekoladowa

Stacja grillowa

Bufet włoski

Prosciutto crudo

Live cooking z tatarami

„Płonące” prosię

Jagnię z ogniska

Live cooking z owocami morza i ostrygi

Stacja z lemoniadami

OPEN BAR – KONSUMPCJA BEZ LIMITU 10 GODZIN

I pakiet - 88,00 zł/osoba

Welcome drink, wódka, wino białe i czerwone, piwo

II pakiet – 143,00 zł/osoba

Welcome drink, whisky, wódka, rum, wino białe i czerwone, piwo, drinki na bazie tych alkoholi

III pakiet – 198,00 zł/osoba

Welcome drink, whisky, wódka, gin, tequila, aperol, rum, wino białe i czerwone, piwo, drinki na bazie tych alkoholi

W cenie pakietu II i III zawarta jest obsługa barmańska i bar

Pakiety weselne zawierają

Przed weselem:

  • Degustację obiadu weselnego, menu bufetowego - degustacja dla Par z podpisaną umową w prezencie od Ziół Polskich, dla pozostałych osób 150 zł od osoby

W trakcie przyjęcia:

  • Powitanie chlebem i solą, czerwony dywan na wejściu
  • Menu na przyjęcie wesele/poprawiny
  • Napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, soki owocowe, woda gazowana i niegazowana, napoje gazowane
  • Okrągłe stoły z białymi obrusami, serwetkami bankietowymi, szkło, zastawa ceramiczna, sztućce
  • Dekoracja bufetów
  • Obsługa kelnersko – kucharska
  • Obsługa kierownika operacyjnego
  • Apartament dla Pary Młodej ze śniadaniem w prezencie od Ziół Polskich
  • Parking
  • Ekran i rzutnik
  • Taras ze strefą chill out przy rezerwacji w Sali Chabrowej
  • Specjalne ceny pokoi dla Gości weselnych

Po weselu:

  • 10% rabatu na organizację przyjęcia w ciągu roku od daty przyjęcia weselnego

Dodatkowo oferujemy usługi po indywidualnej wycenie: ślub plenerowy, dekoracja kwiatowa stołu Państwa Młodych, dekoracje stołów gości, plan ustawienia stołów, winietki, menu, zaproszenia, suchy dym, fontanna iskier, fotobudka, napis LOVE/Miłość, świece i lampiony, tort weselny, podstawy pod talerze

Zapraszamy do kontaktu!


  • Noclegi
  • Okrągłe stoły
  • Altana na ślub
  • Ogród
  • Plac zabaw
  • Dostosowane dla niepełnosprawnych
  • Parking
  • Catering

Lokalizacja

Wasze opinie

Tagi: Warszawa, Lokale weselne, Domy weselne, Wesele i Ślub w Plenerze, Wesele w Mieście, Urban Wedding, Wesele z Noclegiem, Obiady Weselne

Powrót